Google iki yeni akıllı telefonunu, Pixel 4 ve Pixel 4XL’ı tanıttı. İki akıllı telefon, Pixel Buds 2, Nest Mini, Nest WiFi ve Pixelbook Go tablet ile birlikte tanıtıldı.
Amiral gemisi akıllı telefonlar Pixel 4 ve Pixel 4XL, el hareketleriyle uzaktan yönetilmek için “Soli Radar” yongası, “En Hızlı” yüz kilidi açma özelliği ve 90Hz ekranlar gibi bazı ortak özellikleri paylaşıyor. Soli yongası ekranın üstüne yerleştirilmiş, bu nedenle oldukça büyük bir çerçeve var. Üstünde yüz kilidini açmak için bir demet algılayıcı ile birlikte tek bir ön hoparlör bulunmaktadır.

Piksel 4 ve 4XL, 5,7 inç ve 6,3 inç 90Hz OLED ekranlara sahiptir. Pixel 4 FHD + çözünürlük paneline sahip olsa da, daha güçlü model olan Pixel 4XL QHD + panelini çalıştırıyor. Pixel 4XL 3700mAh ile desteklenirken, Pixel 4 2800mAh bataryaya sahip. Her ikisi de Qualcomm Snapdragon 855 ve 6GB RAM ile destekleniyor. Her ikisi de 64 GB ve 128 GB dahili depolama kapasitelerinde mevcut olacak.
Kameralara gelince, arkada 16MP telefoto lensle birlikte 12MP ana lens varken ön kameranın çözünürlüğü 8MP‘de kalıyor. Google, kamera bölümünde canlı HDR+, AI’ye dayalı Beyaz Dengesi, Astrofotografi, Telefoto ve Gece Görüşü gibi bazı segmentleri geliştirdiğini söylüyor.

Pixel 4 ve Pixel 4XL akıllı telefonlar sırasıyla 799 ve 899 dolardan fiyatlandırılıyor. İkili ABD’de 24 Ekim’den itibaren satışa sunulacak. Ön siparişler bu gece başlayacak. Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL Türkiye’de resmi olarak satılmayacak.